2×45 minuter

Tre minuter sen till matchen hann jag missa att se både snart skiner poseidon på skärmen och Tobias  skada. Dock hörde jag änglarna sjunga när jag passerade Valand/Avenyn och även när speakern annonserade bytet. Nu verkar det inte vara någon större fara med Tobias.. men ändå – fan.

Det var verkligen inte den start vi hade hoppats på. Taktiken blev riktigt virrig och det såg ut som fotboll för 6-åringar där alla samlas i en klunga och sparkar på bollen tills den tar fart åt sidan och hela klungan flyttar sig likt en homogen massa efter den. Det enda som saknades var att en av spelarna satt ner och pillade i gräset nere vid eget straffområde eftersom han egentligen inte alls var intresserad av att spela fotboll utan blivit ditskickad av pappa i hans förhoppning om att ha avlat fram en blivande storstjärna. Ni fattar.

Det är ganska många matcher som sett ut så här. Inte bara de som blåvitt spelat. Två spelare som slår ihop och den som inte blundade lyckades få ett smalben på bollen och skickade den framåt. Flipperspel med levande objekt. Multiball hade varit en krydda helt klart.

Djurgården var RIKTIGT usla igår. Vi satt kvar en stund och försökte analysera varför vi inte vann med 6-0 men kom inte fram till någonting vettigt. Svaret idag blir: vi var inte mycket bättre än dem. Det slogs så många felpass igår att publiken började vissla. Blåränderna påpassligt iklädda påskgula kläder sparkade undan allt vad de hade och helt plötsligt hade man friställt en spelare med en djupledspassning.

I slutet av första halvlek började vi helt plötsligt kriga och vi fick se det lag vi vant oss att applådera. Högre press och tajming i nickduellerna. Det skall sägas att Ragnar och Gustav inte förlorade en enda nickduell under matchen vad jag såg.

Andra halvlek började som den första slutade. Vårt mål var ett riktigt grismål och även om det var skönt att Jakob fick kriga in bollen helt på egen hand så är det en rejäl tabbe av DIF-försvaret som ger oss en poäng. Vi var väl hyffsat nära att vinna matchen och känslan var att det skulle gå vägen.

Två saker var riktigt härliga att se igår. Adam Johansson är tillbaka på allvar och Bärkroth visade att han har på planen att göra. Låt oss nu få se honom eller Sana på kanten med Elmar släpandes bakom Pär nästa match! Det kan ju omöjligtvis bli sämre än det vi såg i första halvlek.

~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~

Trelleborg – Helsingborg 0-0. Halmstad spelade oavgjort mot Malmö (trots att de bestals på ett mål). Åtvidaberg tog sin första poäng mot Kalmar. Elfsborg – Häcken 0-0. Djurgården kryssade mot blåvitt…. kul omgång..

~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~

Dulee Johnsson skadad… den killen kommer gå trasig hela vårsäsongen. En sak som jag tryckt för är att Stahre får se sig om efter ett nytt lag i år. Oddsen håller med just nu. Nuish!