Allmän tristess – Dag 10 av 31

Vaknade 07:34. Däckbyte 08:00. Helvete. Flög upp ur sängen, sprang in i badrummet och började borsta tänderna. Halvvägs igenom tandborstningen tittar jag in i spegeln och ger mig själv en sådan där vad-fan-håller-du-på-med-blick. Både sonen och dottern sover, jag har inte förberett någonting, om jag hinner ut till verkstaden så får inte han någon frukost idag och hon kommer sitta där i pyjamas. Dessutom missar jag fredagsmyset på Con Amor.

Ringer verkstaden och erkänner att jag försovit mig. Det var inga problem, men någon mer tid fanns inte. Helgens utflykter kändes väldigt långt borta och tanken på att spendera en helg utan att sonen får se det utlovade kosläppet gnagde. Bestämde mig för att ge domkraften ett nytt försök. Bara jag gav däcket en rejäl jävla smäll innifrån så skulle det nog lossna.

Väckte sonen och gjorde i ordning hans frukost. Samtidigt som han åt klädde jag på dottern, som vaknat av mitt uppgivna telefonsamtal.

Efter avlämning på dagis ringde jag upp styvpappan igen och han hade inga problem med att låna ut sin domkraft men tyckte att jag skulle ringa en drop-in verkstad för att få däcken bytta snabbt och smidigt. Gjorde det. Fick tid direkt klockan halv två. 250 kronor.

Fick däcken bytta och påfyllda med luft. Gick på 5-10 minuter. Så lätt – men onödigt. Skall dock sägas att dom fick ta den största slägga jag sett för att få bort höger bakhjul. Hade inte funnits en chans i världen för mig med en hammare.

I övrigt hände verkligen ingenting idag. Lagade en liten pasta av rester från gårdagen och väntade in flickvännen från stockholm. Städade. Diskade lite. Drack en kopp kaffe. Fruktansvärt tråkig tillställning.