Bergochdalbana

Min profetia var korrekt. Inget annat lag lyckades överglänsa blåvitt. Det innebär att vi har ifk i toppen och självaste Kalmar i botten. Malmö FF får nog gå tillbaka till ritbordet. Med ett så enormt spelövertag lyckas man inte få hål på ett vilt svingande gais. Domare Hansson får kritik, men vilken domare hyllas när favoriters resultat uteblir?

Resultaten i första omgången var riktigt oväntade och vi kommer nog att få se en hel del självklara segrar förvandlas till ”stjärnsmällar” som Aftonbladet så fint uttrycker det. BP kryssar mot AIK och Örebro slår Malmö borta?

~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~

Tänker inte hacka på att Elfsborg kryssade mot Gefle. De saknade mängder av spelare – då är det inte lätt att hålla ihop spelet. Bara blåvitt som klarar sådant. Alldeles för lite pannband i Borås nuförtiden.

Örebro slog Åtvidaberg och jag tror inte att de blåa har mycket att hämta i år. Det är jag inte ensam om. ÖSK blir en kraft att räkna med igen. Riktigt kul. Upp med fler lag från orter utanför Göteborg och Stockholm som kan konkurrera i toppen. Låt AIK spela i KHL så kan Mutumba köra hur många fula tacklingar som helst.

~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~

Två straffar i omgång 1 – två missar. Det är förjävla dåligt helt enkelt och jag tror inte Wanderson ökade värdet på sina aktier inför Benhackaren som tydligen var på besök. Skönt att det inte scoutades lika friskt under IFK-KFF.

Appropå scouting av skyttekungar är intervjuerna med Tobbe smått oroande. Inget nytt kontrakt innan Cypern och nu blir han mer och mer luddig i sina svar. Tror inte att hans fokus ligger någon annanstans än nästa match, men som supporter hade man gärna sett en förlägning så att alla illasinnade rykten dött ut.

Fast så blodigt är det kanske inte om unge herr Hysén skulle lämna. Bärkroth knackar på dörren och får han bara en chans på topp framför Pär är jag säker på att han tar den. Tobbe och Bärken är snabba, tekniska och ser livsfarliga (läs galna) ut när de går mot mål. Det som skiljer dem är självklart rutin, men kanske kan ungdomlig nonchalans väga upp det. Kanske.

2 kommentarer

Kommentarer har stängts av.