Bio- & Grillpremiär – Dag 24 av 31

20120520-014547.jpgVi delade upp föräldraskapet idag. Jag och dottern tog en lugn dag hemma. Städade och sorterade. Gick till systemet och handlade inför kvällen. Onödig utgift? Nja, har undvikit systembolaget och allmänt öldrickande, men det blir ju konstigt om man skall sitta hemma en månad utan att göra någonting. Nej, så vill jag inte att det skall vara. Kan varmt rekommendera Rocca di Montemassi.

Karola med k passade på att ta sonen på sitt första biografbesök tillsammans med en vän och hennes dotter. Alfons och pappa Åberg på Biopalatset. Efter teaterbesöket med skrikande, stampande och högsjungande pirater var vi väl lite oroliga att han inte skulle gilla detta heller. Lätt skeptisk gick han in i den mörka biosalongen tillsammans med sin något yngre tjejkompis. En påse popcorn hade övertalat honom om bions förträfflighet. Efter första delen av filmen hade tjejkompisen tröttnat och börjar prata med honom. Sonen vänder sig mot henne och säger högt ”Kan du vara tyst, jag äter popcorn!”. Classy.

Vid tretiden packade vi skötväskan full och begav oss ut till vänner i Askim. Har aldrig varit någon anhängare av hus, men efter att ha sett fördelarna med en trädgård när man har barn börjar jag mjukna lite. Känns väldigt lyxigt med utrymme när man själv bor mitt i stan och knappt kommer ut på balkongen för att man i ren lathet ställde pulkan där i vintras.

20120520-014557.jpg

Dom hade köpt en ny grill. En sådan där stor variant som jag gärna sett att pappa investerade i till huset i Grebbestad. Gasoltub och allt. Kan tänka mig att den kommer gå varm i sommar. Heh.

Medan pojkarna kopplade ihop grill med gasol drack tjejerna rosé i solen och barnen lekte. Dom har tvillingar som går på samma dagis som sonen så de är vana vid varandra. Två riktiga sötnötter.

Har aldrig ätit revbensspjäll innan. Eller, jag har ätit ”revbensspjäll” men detta var något helt annat. Känner att jag har mycket att lära mig om grillning efter den uppvisningen. Enda sättet är att öva. Men var gör jag det? På balkongen? På en engångsgrill i slottskogen? Knappast.