Cykelmaraton och familjemiddag – Dag 23 av 31

En ganska orkeslös dag spenderades genom promenad i Göteborg. Sonen blir bättre och bättre på att hantera sin springcykel. Tar fart och glider några meter utan några fötter i backen. Samtidigt som jag är väldigt glad över hans framgång inser jag att upplevelsen att lära honom cykla på en riktig cykel kanske försvinner. Förhoppningsvis ger springcykeln bara en mjukstart. Man vill ju springa där med en pinne för att sedan släppa taget och se honom cykla själv i tron att jag faktiskt håller i. Det löser sig. Med full fart gled han i alla fall fram genom vattenpölar och lerpartier. Skrattade åt flyande fåglar och hälsade artigt på personer han passerade.

20120518-023010.jpgTog chansen att besöka Rosencaféet i trädgårdsföreningen. En fantastisk liten oas mitt i Göteborg. Vi hade blivit sponsrade med en torsdagsfika av mamma, men istället för att gå ”all in” på utbudet sansade jag mig snabbt och tog en kopp kaffe. Känns bra såhär i efterhand. Återhållsamhet. Disciplin.

Efter fikan fortsatte promenaden mot middagen och det kändes väldigt lyxigt att bara få sätta sig ner vid dukat bord, dricka en Coca-Cola och inte behöva laga mat själv. Kan rekommenderas.

Har börjat titta på möjligheten att köpa aktier. Två gånger tidigare har jag varit intresserade av att handla. Första gången var runt 92-93 och företaget hette Lap Power. Hade då runt 14 000 kronor på kontot och ville att pappa skule hälpa mig köpa 1000 aktier. Dom steg något fruktansvärt. Andra gånger var när Ericssonaktien kostade 3,50.

Nu är det inget snabbt klipp jag är ute efter utan mer möjligheten att faktiskt köpa om magkänslan slår till. Har skickat ett mail till SEB och frågat om en depå. Förmodar att det finns bättre, billigare, aktörer som Aktiespararna rekommenderar, men jag måste ju börja någonstans. Har för mig att jag startat ett konto hos aktieinvest. Borde kanske kolla upp det innan.

Fram till dag 23 har jag spenderat 2 069,76 kronor varav 1 519,00 kronor tillhör kategorin oundvikliga utgifter. Dock kommer jag se dem som nödvändiga eftersom de kvittas mot storhandlande på ICA Maxi som flickvännen betalade. Utgifterna är bland annat däckbyte och inbetalning för kuvert till bröllop.