Dagarna går – Dag 16 av 31

Det som från början skulle bli en månad av återhållsamhet och sunt förnuft har nu snabbt övergått till nitiskt sparande och ren snålhet gentemot mig själv. Det har infunnit sig en slags prestige i att hålla alla kostnader borta. Varför vet jag inte. Kanske är det så att jag ser detta som ett projekt likt de man hanterar på jobbet. Målet är alltid att överraska, hålla deadline och budget. Just budget är väl det som väger tyngst här.

Funderade på hur jag skall redovisa resultatet. Rakryggat ställa upp inkomst och utgift bredvid varandra? Har åkt på några ekonomiska njurslag under månaden. Däckbyte, teaterbiljetter, kuvertavgift till bröllop etc.. Utgifter som jag absolut inte vill spara in på men som genererar ett lite sämre slutresultat. Skall jag helt sonika låtsas som att de existerade. Får fundera på det.

Torsdagen passerade obemärkt förbi. Promenerade lite runt stan, men bestämde mig snart för att gå hem och göra lite kaffe. Blev inbjuden till grannen. Vi pratade lite om jobb och barn och vädret. Väldigt avkopplande.