FIFA Världsmästerskap

Nu är så äntligen VM igång igen. Härligt att se tidningarnas panikjakt efter nyheter och gamla klyschor som återkommer vart fjärde år – I ett VM kan vad som helst hända. FIFA Världsmästerskap skall det tydligen direktöversättas till också.

Mina favoriter, nu när Sverige inte spelar, är utan tvekan England. Hade gärna sett lite mer stjärnglans i form av en nyfriserad David Beckham, men han har ju fått det fina jobbet att coacha de unga spelarna nere i Sydafrika så med på båten är han iallafall.

England vinner finalen mot Argentina och Capello dubbas ”Sir” samtidigt som Maradona blir kölhalad på vägen hem över stora havet.

Uruguay spelade 0-0 not Frankrike idag, hade gärna unnat dem en vinst. I den otroligt segdragna uppladdningen fick jag mig en lite aha-upplevelse. Eller kanske snarare en va-fan-upplevelse. Uruguay har 3.3 miljoner invånare.. Min kunskap i sydamerikansk demografi är i det närmaste obefintlig. Skall sanningen fram är jag hyffsat nöjd med att veta att Uruguay ligger i sydamerika. 3.3 miljoner invånare och spelar en fotboll som håller riktigt hög klass. Frankrike 50 miljoner (?) invånare. 0-0.

En sak hade ju varit om detta var första deras första VM, men de var med 2002 och har dessutom vunnit TVÅ gånger. Funderar på att börja heja på Uruguay… måste bara hitta en personlig anledning. Fast det har jag ju inte med England heller.. Danmark kanske?