Fika i solen, oskyldigt nederlag och barnteater – Dag 12 av 31

Satt uppe i natt och jobbade. Drack upp hälften av kaffet hemma. Klättrade upp i sängen vid halv tre-tiden och intog fosterställning.

Vaknade 8:03. Klarvaken. Flickvännen hade gett dottern mat vid sju så hon satt redan upp. Vet av erfarenhet att om jag ligger kvar i mer än 1 minut i sängen så somnar jag om och blir inte kontaktbar förrän efter två timmar. Kastade mig därför upp och gick ut i köket för att göra frukost.

Flickvännen har för övrigt kommenterat hur konstigt det ser ut att jag skriver just flickvännen. Detta är en ganska privat blogg utan någon större läsarkrets och bloggandet om den ekonomiska månaden sker främst för att jag själv skall kunna titta i backspegeln. Nåväl.

– Du kan ju inte skriva ”flickvännen”. Det låter ju som någon du precis träffat!
– Men du vill ju inte att jag skriver ditt namn?
– Nä, men ändå. Det ser konstigt ut.

Från och med nu får därför flickvännen ett alias. Ett smeknamn för användning här på ej.se. Tänkte länge på Barbro, men det kommer inte att falla i god jord så jag tar ett mer neutralt namn. Karola med k.

Fika i Torslanda.
Jag och Karola med k tog med barnen och åkte ut till vänner i Torslanda. Drack kaffe och tittade på alla projekt som pågår kring huset. Sonen, tre år, fick köra deras åkgräsklippare. Ren glädje rakt igenom. Han rattade den rätt så bra även fast det behövdes lite hjälp här och där. Jag tittade avundsjukt på och önskade att det var jag som hade blivit tillfrågad istället. Efter besöket lovade jag honom en åkgräsklippare att ha hemma i lägenheten bara hans mamma sa ja först. Får se hur det blir med det.

En västkustsk pärla
Eftermiddagen spenderades också på Hisingen. Barnteater på plåtslagaregatan. Pirater stod på menyn och en väns vän hade huvudrollen. Ingen av oss hade ätit lunch och kände väl att något måste ätas annars blir det någon. Burger King. Onödiga pengar, men det var ändå behövligt och för tillfället fanns inga andra alternativ. Skulle planerat det där bättre. Fyra dagar med lite sömn ökar dock latheten. Bad Karola med k att hämta ut 300 kronor till teatern medan jag väntade i bilen med barnen. Det gjorde hon och passade samtidigt på att köpa en påse godis med mitt kort eftersom hon glömt sitt kort. Fick tillbaka pengarna kontant. Snålt? Ja. Viktigt för mig under denna månad? Väldigt.

Väl framme var det som att vi flyttats från det grå industriella hisingen rakt in i en Astrid Lindgrensaga. Små gränder, gamla hus och kläder som hängde på tork ur fönstret. Helt fantastiskt. Mitt i grådiset ligger alltså denna pärla. Precis bredvid Backateatern på lindholmspiren. Åk dit – väl värt överraskningen.

Sonen har aldrig varit ett fan av höga rop och arga skådespelare så han valde att ”avvika”. Jag satt kvar med dottern i knäet och två kompisar samt deras dotter till höger om mig. Det var ett 60-tal personer där och piratpjäsen var riktigt välgjord. Jag visste att vännens vän kunde sjunga, men aldrig sett honom ”på jobbet”. Hatten av.

Gjorde köttfärspaj, igen, och skojade till det lite genom att bygga en propeller av degen på toppen av pajen åt sonen. Han åt upp hela propellern och lämnade kvar köttfärsen. Vi diskade upp, nattade barnen och jag var tvungen att sätta mig vid datorn och jobba lite. Är snart klar och avslutar veckan i soffan framför TVn med Karola. Karola med k.

En kommentar

Kommentarer har stängts av.