Fotboll, popcorn & indisk take-away – Dag 4 av 31

Lördag och allsvensk omgång 5

Hade grymt höga förhoppningar på blåvitt inför denna säsong. Det värvades friskt, men spelarna som kom var lagspelare. Lagspelare i behov av en riktig knorr på fotbollskarriären. Två raka förluster, två raka kryss och nu två raka vinster. Att känna att supporterskapet blivit som ett jobb är ingen höjdare. Plikttroget går man till jobbet även de dagar man inte riktigt är hundra och samma känsla kommer fram nu i och med årskortet på Gamla Ullevi.

Hade lovat sonen att han skulle få följa med. Gillar att ha med honom på matcher mot lag utan motståndarklack och där Blåvitt vinner 9 av 10 gånger. Slipper man missa något om han helt plötsligt vill göra något annat.

– Vill du följa med på fotboll idag?
– Ja! Titta blåvitt och äta popcorn!?

Popcorn ja. Det kostar ju fan 40 spänn. Och så blir han törstig. 60.. Satt ett tag och klurade på hur jag kunde ta mig runt problemet. Man får väl inte ta med egna snacks in på arenan? Medan sonen tog ett bad i baljan passade jag på att poppa popcorn klockan 10 på morgonen. Hittade en Festis i kylskåpsdörren. Packade ner allt i hans lilla ryggsäck. La blöjorna på toppen tillsammans med våtservetterna. Såg oskyldigt ut.

Till lunch blev det Pasta Penne med en tomat och vitlökssås och kyckling stekt i persilja, oregano, citronsaft och en skvätt vitt vin. Jättegott.

På väg till arenan funderade jag på möjliga anledningar till medhavd popcorn om de skulle ifrågasätta det. Tänkte på alla transfetter sådant brukar innehålla och klurade lite på om det kan vara farligt för barn med så mycket salt. Väl framme kolla dom i väskan, hittade popcornen och sa ingenting om det. Jag var så inställd på att dom skulle be mig slänga dem att även fast jag önskades välkommen ville jag leverera en anledning. ”Han har ätit popcorn här två gånger innan och mått jättedåligt”, hörde jag mig säga. – Jaha, vad tråkigt, svarade personen. Gick in.

Det tog 12 minuter och 34 sekunder så var halva påsen uppäten. Lite nervöst sneglade jag ner på honom där han satt på stolen, åt popcorn och kollade på fotboll. De räckte ända till tio minuter in i andra halvlek. Därefter handlade det om att finta runt honom bland sektioner för att inte missa sista delen av matchen. Vinst och en väldigt nöjd son, samt en väldigt trött pappa.

Flickvännen bjöd på middag eftersom vi, lite halvspontant, fick gäster på kvällen. Chicken Tikka Masala. Kändes väldigt lyxigt.