Fredagsmys och uppladdning – Dag 17 av 31

Vaknade i alldeles utomordentlig tid. 07:23. Gjorde mig i ordning, klädde dottern och gick ner till Con Amor. Har hjälpt dem med deras nya webbsida och visade dem, mot betalning i form av en latte, hur man uppdaterade sidan. Det är något med rutiner som jag gillar. Positiva, återkommande, inslag som man hela tiden kan se fram emot. Fredagsmyset på Con Amor är helt klart ett sådant.

Efter den något snabba genomgången började vi prata om helgen och vad de andra skulle göra. Vi kom snabbt in på Göteborgsvarvet. 21km löpning på asfalt. Jag var anmäld men hade inte tänkt springa eftersom det bara blivit 6km totalt sedan förra året. Men anmälningsavgiften är cirka 500kr och biljetten hade jag inte lyckats få såld. Kände mig manad att springa. Hade Göteborgsvarvet infallit på vilken annan jävla månad som helst så hade jag stått emot, men nu handlade det om ren och skär kapitalförstöring. Om än i liten skala.

Gick upp till lägenheten igen och funderade på hur jag skulle ta mig igenom detta. Förra året hade jag tränat ordentligt, men ändå tappat orken efter 1,3 mil. Det är ju sådana här berättelser man får höra om hela tiden. ”Fan jag sprang Göteborgsvarvet utan att ha tränat och efter det var jag tvungen att läggas in på rehab i tre månader”. Fiskarhistorier. Att varvet är imorgon var förvisso ingen nyhet, men jag hade förträngt det faktum att jag faktiskt skulle springa själv.

Spenderade dagen i en dimma av dåliga ursäkter för att undvika loppet. Kom inte på någon vettig utan ringde upp n kompis och gick gemensamt med honom för att hämta ut nummerlappen och påsen med reklam, samt den lilla vattenflaskan.

20120516-002238.jpg