Gräset är grönare på andra sidan

Det är fullkomlig stiltje i allsvenskan just nu. De få rapporter av intresse handlar mest om det usla gräset och att säsongen startat alldeles för tidigt. Visst, vi har haft en kall årstid med fruset regn som en sideffekt. Tror det kallas vinter och har inträffat de senaste 30 åren. Vågar nästan säga att vintern inträffat ganska frekvent tidigare också, men det har jag inga konkreta bevis för.

Med rådande kompetens: Råsunda efter ett sommarregn?

Vad hände med planvärme och varför täcktes inte gräset under den värsta nederbörden? Beslutet att starta allsvenskan tidigare kan ju inte kommit som en aftonbladetchock för planskötarna veckan innan premiären, eller? Nu står de dock där med ledsna miner och planer som liknar hedens gamla grusplaner efter att Gothia Cup dragit över dem.

I england har det varit ruskigt kallt, men av någon anledning lyckades alla lag presentera gröna gräsplaner på självaste Boxing day den 26:e december. Råsunda är inte i tillräckligt bra skick och nu tvekas det kring Fredriksskans också.

~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~

Om läkarna gjort sitt jobb är Sjölund tillbaka. Alltid gillat den killen. Kanske är det detta som tar Djurgården från plats 16 till 15? DIF behöver all hjälp de kan få. AIK får klara sig utan Dulee ett tag till. Elaka källor säger att två veckor inte räcker.

Det som glädjer i allsvenskans skadehelvete är Nicklas Carlsson efterlängtade comeback. Den killen har verkligen ett hjärta för fotbollen. Två rejäla skador i följd. Det klarar man inte utan att vara mentalt stark. Att ha en kille som Nicklas skadad samtidigt som Söder, Adam och Björlund är lycka i olyckan.