Halvtid i den ekonomiska månaden – Dag 15 av 31

Fick med mig de 8 köttbullarna vi inte orkade äta upp från gårdagens middag i Grebbestad. Av någon anledning hade jag packat ner en tupperwarelåda och där fick de flytta in för transport till mitt kylskåp. Perfekt egentligen eftersom jag idag hade min första lunchlåda med mig ut till Karola med ks tjejkompis som jobbar ute på hisingen. Kokade lite potatis på morgonen och la lite lingonsylt vid sidan. Såg riktigt proffsigt ut. Som om jag inte gjort annat än packat lunchlåda till mig själv.

Lunchrummet ekade ganska tomt eftersom alla tydligen var i metropolen Karlstad, men vi fick sällskap av fyra kollegor. Två kvinnor – två män. Tror att alla var lite avund på min lunchlåda. Självklart avhandlades min ekonomiska månad där de två herrarna i rummet livligt försökte försvara deras hamburger- och kebabtallrik från Sibylla. Kändes som ett riktigt trevligt ställe. Fast det är klart – nu var det i stort sett folktomt och då blir det kanske en mer lättsam stämning.

Har nu passerat halvtid i detta projekt. Skall man vara exakt så var det klockan 12:00 det hände. Behöver en liten motivationsboost för det är tufft att inte spendera pengar på onödiga saker. Kommer på mig själv med att lista saker jag skall göra/köpa den 25 maj. En stor jävla biff och en hel hink med pommes frites. Allt dränkt i tre liter bearnaisesås.

Fortfarande 1015,39 kr spenderat. Vi har storhandlat men kvittat det mot däckbyte och teaterbiljetter. Kan hända att jag får lägga till lite där. I vanliga fall hade vi inte gått in på detaljer så, men just under denna månaden blir det viktigt.

Detta är precis som att sluta röka. Byta vanor och bryta mönster. Nu kör vi. 15 dagar till. Heja.