Heldag i solen – Dag 26 av 31

Förmiddagen gick i ultrarapid. Helt ostrukturerad och oengagerade föräldrar var överallt och ingenstans i lägenheten. Samtidigt skingrade sig molnen utomhus och det såg ut att bli en riktigt fin dag. Karola med k ringde en tjejkompis och vi åkte ut till dem i Mölnlycke för lite fika och allmänt socialiserande.

Vägen ut var kantad av små ombyggnationer och lömska rondeller vilket sonens mage inte uppskattar, alls. En kilometer från målet drog han en pizza i knäet. Nu var det frukosten som kom upp (Yoghurt, puffar och färska bär) så det såg mer ut som en smoothy än en pizza. Möjligtvis kunde det liknas vis en Strawberry Daiquiri.

Hur länge skall barn sitta bakåtvänd i en bil? Vet ju själv att det kan vara obehagligt att åka tåg baklänges. Gas blir broms och vise versa. Dessutom ser man inte vägen. Får kolla runt på diverse sajter vad som rekommenderas. Om barnen sitter framåt – kan de då sitta i framsätet även om airbagen är ikopplad?

Karola med k hoppade bak och började sanera sonens barrunda. Det var inte så farligt mycket. Det kom lite till under den sista kilometern men då satt hon bredvid honom och han fick vomera i påse. Mycket bättre.

20120520-221516.jpg

När klockan började gå mot fyra beslutades att grill var en bra idé. Andra gången denna helgen och då även andra gången denna säsong. Känner att vi startat starkt. Riktigt trevligt och långhelgen fick en värdig avslutning.

Handlade lite fil och müsli. Fick bli samma som förra gången – nu när man vant sig vid den är den inte så dålig trots allt.

Känner att jag börjar vackla nu mot slutet av den ekonomiska månaden. Som om det börjar bli ok att bara köpa med sig ”lite extra” eller välja ett dyrare alternativ. Samtidigt har jag stensatt mig gentemot reklam och när man ser utbudet i vissa butiker börjar jag undra vad det är som människors löner egentligen spenderas på. Ansiktsmasker i sju olika smaker hänger på en sida och paprika i tre kulörer har fått varsin plastförpacking kring sig.

Överflödet av totalt onödiga produkter är enormt. Och de marknadsförs aggressivt. Ibland har några mindre företag lyckats prångla in något, men avsaknaden av ekonomiska muskler lyser igenom när man jämför layout och pris. Tittar man noga på kilopris och värderar vad det faktiskt står så inser man att lite eftertanke innan man stoppar ner varan i korgen kan spara en hel del pengar.