Hur startar vi 2010?

Vi får ställa upp med elva spelare på plan och sju (äntligen!) på bänken. Fram till idag var det ganska solklart hur backlinjen skulle se ut, men nu när vi måste ta bort Dyrestam från 2010 ställs allt på sin kant. Vi pratar alltså om en 18-årig kille som tog sig in i laget förra säsongen på grund av skador. Tränarna visste att han var duktig, men trodde de verkligen att de skulle få ut så mycket av honom att han ansågs fantastisk på en position han inte ens är skolad för? Icke!

Hur mycket jag än vill ha in Risp i laget vill jag verkligen inte se backparet Sigurdsson/Jonsson splittras. Det pratades om Hjalmar på de blåvita forumen som Djurgårdarna pratade om Tauer, men när vår islänning fick flytta in framför Kim tog han inte bara ett steg åt sidan utan också ett framåt. Ett sjumila sådant.

Om nu Risp kommer så blir det garanterat en flytt till vänsterkanten för Hjalmar ändå. Det betyder att Elmar inte kommer få till överlappningen som fanns där så naturligt med Dyrestam. Men det samarbetet tog slut i samma sekund som Mikael skadade sig och det finns just nu ingen i truppen som kan fylla det behovet. Den kortsiktiga lösningen blir därför Ragnar/Fredrik med Hjalmar och Lundh på varsin kant.

Tittar man i kristallkulan innebär dock detta otrevligheter för vår trogna vänsterback.
När Adam Johansson är fit for fight igen tar han tillbaka högerbacksplatsen, Lundh flyttar över för att skapa överlappningar med Elmar och Hjalmar hamnar på bänken. Hans hopp är att Risp inte är så duktig som vi supportrar vill tro eller att Ragnar går som utlandsproffs i sommar.

På onsdag är det träningsmatch och då har Rehn/Olsson en perfekt chans att testa. Nästa lördag blir det ordentligt motstånd
– då måste frågan vem som ersätter Dyrestam vara löst.