IFK Göteborg – Örebro SK 0-1

Vi stannade till vid den nya sportbaren som fått det smått legendariska göteborgsnamnet Glenn. Killarna från Berså bar har verkligen gjort ett kanonjobb och snickrat ihop en sportbar med allt det man vill ha. Lägg där till att de vet hur man tar hand om sina gäster utan att falla in i en nonchalans som så många andra sportbarer lätt gör. Tror inte dom hunnit med att få upp någon webbsida ännu så ni får helt enkelt gå in på Facebook och köra en ”Like” på deras intressegrupp. (Hittade www.glennsportbar.se)

Vårväder, vindstilla och ett uppgraderat format av Levande sittplats (LS) kändes som perfekta förutsättningar för en riktigt fin fotbollskväll.
Med en öl för mycket innanför västen gled man in på Gamla Ullevi igen och blev bjuden på Gulaschsoppa inne på LS. Verkar som att alla befann sig i ett litet lyckorus, över vädret och seriepremiär, för vakterna har nog aldrig varit så trevliga (läs: artiga).

Örebro kom trea i fjol och ingen trodde att det skulle bli en lätt match. Självklart tippar man alltid med hjärtat när någon frågar, men 0-0 var mitt inofficiella tips. Efter första halvlek var jag också säker på att det skulle bli slutresultatet. En väldigt välspelad halvlek med chanser åt båda håll och vinnarskallar över hela planen. Planen ja.. de skotska gräsmästarna har slitit. Längesedan man såg en så grön matta på Gamla Ullevi – eller Göteborg för den delen.

I andra halvlek händer då det som blir snackisen och som sedemera helt döljer det faktum att Örebro vinner matchen – Karl Svensson blir utvisad. Vad jag förstår så skadade sig huvuddomaren Martin Hansson och reservdomaren Stålhammar fick dra på sig tröjan. Jag har sett många tveksamma domslut i matcher, men det pärlband av galna avblåsningar som skedde, åt båda hållen, var helt sanslös. Karls två gula kort ännu värre. Kanske insåg vår smått stalinistiske domare att han varit alldeles för hård och blåst sönder spelet för i samma minut som Karl blir utvisad byter domaren helt taktik och väljer att inte längre blåsa för någonting. En total parodi.

Örebro har ett riktigt bra lag och med en (två?) man mer på plan är segern väldigt rättvis, men 0-0 borde det nog ha slutat. Lite som AIK-Djurgården fast utan extrem pyroteknik och senarelagd matchstart. Skall bli intressant att höra vad SvFF dömer ut för straffavgift på det.

Sebastian Eriksson, Robin Söder och Tobias Sana får guldstjärnor för sina insatser idag. Övriga genomför en ok match mot ett bra motstånd, men behöver bita ihop och komma igen. Hysén gör det fint när han går ner och hämtar boll några gånger, men det är ju inte han som skall göra det… Fel man på rätt plats helt enkelt.

En fundering: Innebär de nya TV-avtalen att det inte kommer komma ut någon matchsammanfattning på YouTube?