IFK vittjar nätet – AIK torskar?

Högst oväntat har nu Aftonbladet börjat med sensationsjournalistik och hakat på tåget att skriva om AIKs 2torsk10 inför vad som, förhoppningsvis, blir 2superettan11 för AIK:arna. Stjärntapp i all ära. Den enda tappade spelaren jag möjligtvis kan tänka mig spela i ett allsvenskt topplag är Celtics nye truppbreddare Hooiveld.

För blåvitts del spelades det toppfotboll på Cypern.
FC Moskva stod för motståndet.
Inför matchen spekulerades det i om det ryska laget var för bra och att ”gör vi ett mål skall vi vara nöjda”. 3-2 (2-0) känns därför som ett riktigt bra resultat. Att vi släpper in 2 bollar i andra halvlek säger inte så mycket. En träningsmatch är en träningsmatch är en… ja ni fattar. Som de flesta vet provtränade Fredrik Risp med ryssarna. Måste varit en konstig känsla att spela mot klubben man helst vill tillbaka till. Kanske funderade Mild både en och två gånger på om han verkligen tagit rätt beslut. Jag tror det. Vi har inte plats i truppen och ännu fler backar hade bara skapat misstro i gruppen. Bättre att Risp kommer tillbaka nästa år istället.

Jag hade gärna sett nyförvärvet Pär Ericsson göra 45 minuter idag, men med förra säsongens skadebekymmer var det helt rätt beslut att låta honom vila om han nu har en skada i låret.

Faltsetas ökar förväntningarna på blåvitt.
Mot FC Moskva sänkte han inte sitt värde och satte dessutom 3-2 målet som innebar seger. Det är många som tror och hoppas på att han skall vara den spelare som går in med absolut tyngd på mittfältet likt Pontus gjorde innan avresan till Alkmaar. Det är möjligt att det blir så, men en chansning är att denne kille blir ofantligt viktig under hösten då han hunnit spela in sig i laget och förmodligen (?) måste fylla Gustav Svenssons plats.

En annan spelare som får högt betyg är Elmar Bjarnason och om vi ser till de få matcher han spelade under 2009 tror jag att många inser vilken kapacitet denna islänning besitter. Ge honom, likt Falsetas, en hel försäsong med blåvitt och tid på sig att ordentligt komma in i laget så lär det bli åka av för de allsvenska försvararna.

En kommentar

Kommentarer har stängts av.