Korsbandet, menisken och fraktur!

Jag har fortfarande ont i mitt högerknä efter att ha stått i kylan på valhalla i lördags. Det knäpper och ömmar på båda sidorna. Vågar inte gå till akuten för det vet i fan om det inte är så att korsbandsskador egentligen är ett virus som smittar.

Att Björlund åkte på ett rejält bakslag kan jag förstå. Han gick igång för tidigt helt enkelt. Det kändes i alla fall då som en bra ursäkt till årets första korsbandsskada. Kommer så väl ihåg när min pappakollega inför 2009 sa att ”Dyrestam är något i hästväg. Vänta bara till han får chansen”. Själv hade jag Björlund högt upp på min lista efter matchen mot Ersboda i svenska cupen. Stabil spelare som visade enorm pondus.

Huruvida Björlund håller för Allsvenkt spel fick jag aldrig veta, men när Adam drog sitt korsband och vi fick bygga om vår backlinje visade det sig att Dyrestam var en riktigt bra spelare. Killen är skolad mittback, men har gjort ett absolut fantastiskt bra jobb på vänstern.

Nu är det 2010.
Allsvenskan har inte startat riktigt ännu och båda backarna är redan skadade. Korsbandensåklart. Vem tar vänsterbacken?

Det finns egentligen bara en spelare som verkligen kan spela där. Hjalmar Jonsson. Spelaren som gick från hånad till hyllad när han ersatte Bjärsmyr i mittlåset. Varken han eller vi vill väl ha ut honom på kanten igen? Självklart vill jag fortfarande se Fredrik Risp i blåvitt, men han löser inte detta problemet.

Sebastian har inte på vänstern att göra. Inte Lundh heller. Då är det alltså dags för Tuomo Turunen att bekänna färg. Det är nu han har en verklig chans att slå sig in i laget och visa att han är en framtidsman.

Vad jag vet så löper Oscar Wendts kontrakt ut med Köpenhamn nu till sommaren.
Dags att han återvänder till blåvitt en säsong kanske? Nu är väl inte detta den mest realistiska värvningen, men köpenhamn vill nog sälja om han inte skriver på nytt och än så länge har ingen av de tidigare intressenterna gjort slag i saken. Han har uppskattningsvis 5-6 månader kvar på kontraktet. 3-4 miljoner är pengar som blåvitt inte har, men värt att fundera på är det iallafall.