Lika barn leka bäst

Fantastiskt roligt när allsvenska klubbar möter varandra i träningsmatcher. Eller inte.

Axén slår på stora trumman och annonserar ut en helt ny, unik, strategi som skall hålla kvar makrillarna i den högsta divisionen. 4-6-0 är taktiken som skall förbrylla alla motståndare eftersom de då inte vet vilka som är på topp. Varför inte ställa alla 10 utespelare hos egen målvakt och chocka rejält? Fast det är kanske ingen chock att GAIS har hela laget i eget straffområde större delen av matcherna.

Eftersom Axén uppenbart tar ut taktiken från Football Manager så kan man kanske bjuda honom på ett tips. Om du ändrar uppställning för ofta kommer spelarna att bli oroliga och börja ifrågasätta ditt ledarskap, samt tappa motivation.

Malmö FF var förvisso inte mycket bättre. De hade förlorat matchen om de inte varit så att den gamle IFK:aren Lundén fått hjärnsläpp. 1-1 på ”hemmaplan” (Malmö IP) mot ett lag som det gungar om rejält är ingen höjdare.

Di blåe kommer snubbla sig igenom 2010 och hamna någonstans i mitten. Som vanligt. Laget från Skåne som tidigare bjöd på bra motstånd och lite pirr i magen innan match känns nu bara platt, tråkigt och utan visioner.