Lunchtävling light och oväntad inkomst – Dag 29 av 31

Förra veckan formligen krossade jag min lunchmotståndare i vad som egentligen inte ens blev en tävling. Tog kanske i lite väl mycket. Idag skulle det bli returmatch var det tänkt, men varken jag eller Karola med ks kompis hade någon energi i kroppen så vi vände på det. Istället för 80-talstema (vad är det med den tjejen och 80-talsteman egentligen) så vände vi på allt och satte som mål att den med den till synes billigaste lunchlådan vann veckans tävling.

20120524-134525.jpg

Det blev ingen match denna gång heller. Karola med ks kompis hade nämligen fått sin lunch lagad av sin bättre hälft. Sallad med strimlad lövbiff. Salladen och champinjonerna såg lite trötta ut efter en natt i kylskåpet. Själv hade jag tryckt ner snabbmakaroner och falukorv i min lunchlåda. Enkelt och billigt. Hon gjorde några försök till att förbättra situationen genom att säga ”Jag tänkte göra löksoppa – visst hade jag vunnit om jag hade gjort det?”. Nickade inställsamt och försäkrade om att en rätten garanterat vunnit.

Nu är det ju som så att vi skulle ta med oss den billigaste lunchlådan och hennes kostade de facto ingenting och hon spenderade ingen energi på att göra den heller. Just energidelen diskvalificerar henne från att vinna själva tävlingen, men vi kom överrens om att hon vinner ”Stora matlådehederspriset 2012” istället.

Hittade 60 kronor i de nytvättade jeansen. Ett välkommet tillskott! Vet inte hur jag skall hantera pengarna. Det är ju inte så att jag hittar 60 kronor i byxfickan varje månad.. Å andra sidan finns det ju oväntade utgifter. Jag får lägga det på pluskontot – oväntad inkomst.

Efter lunchen hämtade jag upp barnens mormor och spenderade eftermiddagen med henne. Fantastiskt svårt att inte göra någonting – bara promenera. Vi satte oss en stund på Café Con Amor. Hon frågade om hon fick bjuda på en kaffe, men det fick hon inte alls. Jag är alldeles för nära dagen D för att falla på målsnöret nu. Så där satt vi. Hon drickandes kaffe och jag ivrigt matande dottern med makaroner (ja, om jag tvingas äta makaroner får hon nöja sig med det också).

Det har varit ett par situationer där jag inte direkt kunnat tacka nej till att bli bjuden. Har då valt det billigaste alternativet. På rosenkaféet åt Karola med k och sonen pannbiff med potatis och sås, samt en latte och en dricka. Till efterrätt en kladdkaka. Jag drack en kopp svart, bittert, kaffe.

Vid halv tretiden var vi rastlösa och bestämde oss för att hämta sonen på dagis. Kände att en glass till honom var ett ypperligt sätt att använda en del av de nyfunna 60 kronorna. Piggelin är hans favorit. Grymt nöjd satt han i vagnen och väntade. Väl framme betalade mormor glassen istället. Inte mig emot – det strider ju inte mot några principer om någon köper något till någon annan även om någon annan är mitt barn, eller? Stoppade i alla fall ner pengarna i fickan igen.

Karola med k hade bjudit hem sin mamma på middag.
Jag hade planerat busenkel mat till barnen.
Karola med k skulle på ansiktsbehandling efter jobbet.
Jag tänkte inte gå och handla mat.
Karola med k fick lösa problemet.

Halv sju kom Karola med k hem med indisk mat. Trevligt! Skönt att hon kan köpa sig ur problemet.

20120524-134537.jpg

20120524-134543.jpg

Nattade barnen och gick ut för att köpa yoghurt och filmjölk. Betalade med min oväntade inkomst. Längesedan man hade pengar i handen. Betalar ju alltid med kort annars.

Två dagar kvar. Eller en. Beror på hur man räknar. På fredag morgon sitter jag på Café Con Amors morgonmys. Med en latte. Nästa månad övergår nämligen den ekonomiska månaden till att bli den budgeterade månaden. En snällare månad för oss småsyndare.