Maanoja – AIK 1-0

Inleder med en liten skärmdump från förra inlägget.
Varför satte man inga pengar…

~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~

IFK Göteborg gick in i matchen utan skadade Hysén, Risp och avstängde Selakovic, men fasen vilken kämparglöd vi fick se. Sebastian var återigen den terrier vi är vana att se. Elmar(!) vann bollar – precis som han gjorde på försäsongen – och Söder skötte jobbet på högerkanten tillsammans med Adam galant.

Nu har vi slagit alla de förmodade toppkonkurrenterna Kalmar, Elfsborg, AIK och förlorat mot lag som Åtvidaberg. Vi hoppades att vändningen kom genom Elfsborgsmatchen, men det var mot Mjällby som det gamla blåvitt återuppstod.

~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~

Änglarna lyckades med konststycket att få både de tillresta råttorna och Bojan ur balans. Maanoja var redan helt under isen så där behövdes inga direkta påhopp – det stod gnaget för. Matchen inleddes med lite harvande fram och tillbaka, men efter fem minuter tog det fart och lika vanligt som att jul inträffar den 24:e varje år så började aikfansen att slåss med varandra. Kaos.
Stackars stackars Tomi. Han låg kvar i målet som om han hade blivit överkörd av en bulldozer. Mentalt var det nog så också. Det var dock inte hans fel denna gång. AIKs mittbackspar gjorde bort sig både en och två gånger och Maanoja skall inte lastas för målet. Skönt att dom börjar stötta honom nu då när det redan är försent. Nu har det gått så långt att till och med Ravelli får ge sin syn på saken. Ja jävlar.
Efter matchen intervjuades Wesström – den killen har ingen trevlig uppgift i nästa omgång. Trelleborg. Fy fan. Än värre än Trelleborg är kanske det faktum att det inte var en enda spelare ur gulsvart som tackade sin klack. Visst, Tjernström klappade lite slentrianmässigt åt det hållet, men nog skall de fan ha spelarnas applåder för att de trots total motgång ändå åker ner till Göteborg för att stötta sitt lag. Dags för kvartsamtal? Kvartsamtalisch.
Någon kastade ett stenhårt ölglas av mjukplast på Bojan. Kunde gått riktigt illa om det träffat den ego-bubbla han lever i. Nu är den som tur är inte så stor längre och ganska svår att träffa. Då var istället de ramsor om att han kan börja lipa istället mycket mer effektiva och renderade i att Bojan sparkade in en reklamskylt. Varför lämnade du Manchester United, Bojan?
~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~
4-0 förlusten för AIK samtidigt som Trelleborg vann sin match innebär att råttorna nu har 3 poäng upp till nästjumbon och 6 poäng upp till kvalstrecket. Fotbollspornografi när den är som bäst.