Mini-varvet & 3årskalas – Dag 19 av 31

Sonen var övertygad. Han skulle minsann också springa Göteborgsvarvet. Vi drog iväg mot slottskogen ganska tidigt för att inte hamna i tusenmeterskön och lyckades hyffsat. Hans tvillingkompisar hade redan sprungit, men vi var några stycken med barn där och sonen parades ihop med en av hans tjejkompisar.

Skrattade gott när han kom flygandes nedför backen med ett enda stort leende över ansiktet. Detta tyckte han var kanon och känslan som förälder när man ser sina barn så glada är fantastisk. Oftast dämpas den av en liten oro att de skall slå sig eller springa ut i någon cykelbana eller liknande, men detta var bara ren och skär lycka rakt igenom. De bäst spenderade 60 kronorna denna månad. Vi stannade ett tag och begav oss senare till födelsedagskalas för hans dagiskompis.

Mitt i Göteborg ligger Linnéstan och bakom fasaderna gömmer sig mängder av innergårdar, terasser och lummiga balkonger. Väl på insidan är trafiken som bortblåst. Mitt i en sådan innergård firades det hej vilt och jag vet inte var föräldrarna fått energin ifrån, men dom hade laddat från golvet. Riktigt lyckat.

Väl hemma somnade sonen i soffan ungefär som jag gjort några gånger efter att ha druckit alldeles för mycket öl. Krypställning med ansiktet nedborrat mellan två kuddar. Såg roligt ut, men bar ändå in honom till sin säng. Jag och Karola med k somnade helt utmattade på varsin sida soffan. Dock i något bekvämare ställning än sonen.