Passiv första dag – Dag 1 av 31

Dottern vaknade alldeles hängig och farfar kallades in för att stötta. Had sedan dagen innan förberett lunch, men det vara bara att snällt låta den stå kvar i kylskåpet till förmån för den yngre generationen.

Missade att äta frukost också. Där har vi något som jag måste bli bättre på. Vid tolvtiden snurrade det bra i huvudet men att köpa lunch är en onödig utgift och om jag börjar fuska första dagen så kommer detta aldrig att fungera.

Smög till mig några brödbitar från lunchrummet och hade en banan sparad på skrivbordet. Lite varm choklad från kaffeautomaten så var man i form.

20130327-103616.jpg Inte under den ekonomiska månaden.

Åkte till ICA efter jobbet och storhandlade. Vrålhungrig. Har nog aldrig plockat på mig så mycket saker utan att ha en riktig inköpslista som då. Strax över 2000kr landade det på, vilket får ses som en bra siffra med tanke på hur hungrig jag var under tiden. Det var frestande att ta en varmkorv på familjekortet ”för det är jag värd”, men icke. Inga snabba lösningar. No free lunches.

Väl hemma hade jag inte tänkt på att jag måste bära de 5 gigantiska pappkassarna från bilen och hem.. Orkade alla halvvägs sedan fick det bli två i taget. Trodde ett tag att armarna skulle ramla av.

Satte mig vid köksbordet. Åt upp en liter filmjölk.

I julas griljerade jag en skinka. Inget unikt i sig, men jäklar vad gott det är och den håller i hundra år. Påskens mat är ju i stort sett samma som julens och nu har även ”Påskskinkan” gjort entré.

Skar bort svålen, la den i botten, på med skinkan, senapsblanding och ströbröd.. men det blev inte samma sak. Denna var mer vattnig och inte alls så salt och god. Låter den vila över natten. Den kanske bara behöver en paus.

Kostnaden för maten skall delas mellan mig och Karola med k.

Utlägg under månaden 1118,23 kr – varav onödiga utgifter 0,0 kr