Publikpress

Nog var det ett VM som ingen kommer komma ihåg? Det var liksom bestämt från början att Vuvuzelan skulle fördömas och att de flesta matcher var icke-matcher. Självklart på grund av att Sverige misslyckats att kvala in till turneringen. Jag har nog inte ett enda minne att ta med mig – möjligtvis Rooneys kamerafadäs eller Uruguays hands i minut 120.. annars ingenting.

Svensk fotboll tog en välbehövd semester. Det har varit mycket skit att hantera. Publiklagen har fallit igenom – undantaget Malmö möjligtvis – och planerna har varit katastrofala. Lägg då också till att förra året innebar dramatik både i toppen och botten. Nu fick vi en chans att ladda om batterierna, lägga om planerna och lämna vårens allsvenska icke-matcher. Nu börjar säsongen!

~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~

IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Lördagsmatch, sol och vinst. Det var som hämtat ur 2009 års succéresa. En match som enkelt passerade fansens lupp och verkade som morfin för de annars så upprörda 15-åringarna som skriker efter förändring.

Visst, det finns självklart en del frågetecken som skall besvaras i de matcher som kommer nu, men i likhet med matchen mot AIK var detta en match där ingen spelare vek ner sig. Jakob Johansson och Sebastian Eriksson är vinnarskallar. Starka – jävla – vinnarskallar. Plockar tillbaka bollar med två motståndare hängandes över sig. Det kvittar om de missar en pass här och där – de vinner tillbaka bollen och sätter sig i respekt. Två Håkan Mild i miniatyrformat.

Thomas Ohlsson ser alltid lite haltandes ut när han går på stan. Som om han PRECIS har kommit ut från gymmet efter ett tre timmar långt benpass. Han är för mig en 100%-ig lagspelare. Hoppas att Sebastian och Jakob ser och fortsätter lär mycket av honom. Hoppas att han låter dem göra det.

Stora snackisen var ju vår målvakt. 20 år gammal. När lotsade IFK ram en målvakt senast? Wernersson? Det måste varit den skönaste känslan att gång på gång få höra sitt namn sjungas och han ville förmodligen inte springa in till Canal plus – hans, hittills, bästa fotbollsstund fanns ju på utsidan – i solen. Marcus Sandberg.

Ragnar och Gustav tillsammans är en succé. Ett genidrag av våra tränare helt enkelt. Det är ingen av oss fans som kommit med den idén.

~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~

AIK slog Malmö. Det trodde jag aldrig. Visst, det är två riktiga skitmål, men de slår Malmö FF och tar tre RIKTIGT viktiga poäng. Skulle det bli sex poäng på dessa två matcher är det nästan en skräll. Fyra poäng likaså. Roland Nilsson har mycket att fundera på. Det har ju Miller också. Helt bra är det inte i råttornas läger.

~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~

Elfsborg tappar poäng på hemmaplan. 3-3 mot Örebro är ingen höjdare om man vill vara med i toppen. Helsingborg får all hjälp de önskat. Blir kanske en promenadseger för dem – om de inte hinner gå i konkurs innan dess. Pengar kanske finns trots allt eftersom de lyckats att knyta till sig Gerndt. Snacka om guldsits för honom.

Djurgården förlorade mot Kalmar. Den förlusten är, om jag får sia, den första av två. Nu börjar Djurgårdens ras. Nästa år representerar AIK och Brommapojkarna stockholm. Illa för AIKs ekonomi. Riktigt illa.

~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~

Fan vad skönt att allsvenskan är igång igen.