Sen start – Dag 21 av 31

Vaknade av att sonen petade på mig från sängkanten. Iklädd cykelhjälm och med sin gröna träcykel hade han dragit runt i lägenheten och rivit ner saker, samt samlat upp mynten jag tappat i mörkret och lagt dem i sin spargris. Tog, under vilda protester, av honon hjälmen och satte honom vid frukostbordet. Dukade fram hans Yoghurt och puffar. Vi var inte vänner kan jag säga. Lämnade av honom på dagis en timme senare och kände mig usel för att jag skällt på honom. Det var ju inte hans fel att jag sovit så länge.

20120516-002444.jpg

Städade lite i lägenheten, jobbade en stund och drog iväg till en kompis för lite fika. Satte dottern i babybjörnen, packade ner sonens hjälm och slängde upp hans cykel på ryggen. Här skulle återgäldas för dåligt morgonhumör. Stoltare son än den som gled ut från dagis får man leta efter. De lite äldre barnen kommenterade hans cykel med ”Va, har han bara två hjul på sin?”. Oh yes!

Imorgon inleds också nedräkningen. 10 dagar kvar. Har bestämt mig för att redovisa de oväntade käftsmällarna som ”oundvikliga utgifter” och lägga dem på pluskontot ändå.

Imorgon är det lunchfajt med Karola med ks tjejkompis. Tävling utan pris om vem som kan laga den häftigaste lunchlådan. Återkommer med mitt bidrag. 30 kronor kostade det och hälften av råvarorna gick åt till kvällens middag. Jag är taggad.