Soffläge och inställd flytt – Dag 3 av 31

Tanken var att jag på väldigt lång tid skulle få en hel dag utan jobb, barn eller allmänna måsten. Hade förvisso planerat in att hjälpa till med en flytt. Men det var också mitt eget val.

Det sket sig ganska direkt kan man säga. Lilla B sjuk och några timmar senare även E. Blev barnkanalen och soffläga i stort sett hela dagen till det att Karola med K kom hem från jobbet och kunde ta över så att jag kunde gå och avsluta flyttandet.

Måste verkligen komma igång med tränandet. Fortfarande träningsvärk i axlarna efter att jag burit matkassarna i tisdags. Jag har ju 25% för att jag jobbar där jag jobbar samt att de tar 1500kr i friskvårdsersättning.. Ett årskort för cirka 750kr är ju fantastiskt. Dock är mitt gym i stort sett bara bemannat när jag inte har möjlighet att ta mig dit. Moment 22.

Idag skulle äntligen min nya iMac levereras av UPS. Fasen vad jag längtat efter en riktig dator. Det är första gången jag verkligen satsat 100 på att köpa en. Annars har det alltid blivit andra hand. Strax under 30 000kr.. fy fan.

Ringde till UPS för att kolla av så att jag inte skulle missa leveransen med tanke på att jag var hemma med sjuka barn och den skulle levereras till en annan adress.
-”Inga problem, den är på väg och om det finns en kollega på plats kan han eller hon signera leveransen”.

Nu visar det sig att exakt samtidigt, på minuten, som jag ringer till deras huvudkontor så står åkaren och ringer på dörren utan att få svar.. Snyggt! När jag ovetandes om detta ringer tillbaka till dem möts jag av meddelandet att ”Det går bra att hämta iMacen på vår utlämningscentral mellan 19-20”.

Fixade och trixade hemma hos kompisen. Riktigt fin lägenhet han har köpt. Kommer bli bra det där. Efteråt åkte han och jag, likt ett gammalt strävsamt par, ut till Jysk och handlade sängkläder samt ett tvättställ till mig och Karola med K. Living the dream.

Under den ekonomiska månaden får jag ju inte utan anledning bli bjuden på onödiga saker. Fika, restaurang etc så när kompisen frågade om vi skulle ta en sväng förbi McDonald’s blev mitt svar ”nej”. Men han insisterade på att få bjuda mig för det gör man när man har hjälpt till med flytt. Fine, det gör man faktiskt och någon middag hade jag ju inte hunnit laga eftersom jag faktiskt hjälpt honom.

UPS visade sig ha sitt lager 100m från mitt jobb. Då hade jag ju lika gärna kunnat skicka leveransen dit.. jaja, utan kösystem och med en liten expedition samlades vi med cirka 5 personer som lyckats ta sig dit precis klockan 19.

19.45 var vi på väg därifrån. Då hade över 20 personer trängt in sig och utan möjlighet till en linjär kö försökte de hålla ordning på vem som kommit dit först och i vilken ordning alla var. Tyckte att det var en ganska rolig upplevelse med tanke på vilket företag jag jobbar på och hur vi skulle kunna förbättra kundupplevelsen på bara 30 minuter.

Oavsett. Nu sitter jag framför min splitter nya iMac och skriver ett blogginlägg. Känns fantastiskt bra.

Något som inte känns speciellt bra är att jag vet redan nu att mitt snus inte kommer räcka. Jag har ransonerat ner det, men halvvägs genom en dosa och med bara en kvar i kylskåpet kommer denna månaden att bli en riktig prövning. Förra året hade jag ju en halv stock att luta mig mot.

Kvitto på tvättstället kommer. iMacen var ju redan betald och det är jag väldigt glad för.

20130329-101637.jpg

Utlägg under månaden 1317,23 kr – varav onödiga utgifter 0,0 kr