Sommarens inträde och dålig tajming – Dag 27 av 31

Nu är det nära. Bara några ynka dagar kvar. Om jag känner mig själv rätt kommer jag pressa mig själv till det yttersta för att det skall bli en så snygg målgång som möjligt. Tandläkarräkningen, däckbytet och teaterbiljetterna i början av månaden svider fortfarande. Nästa månad skall planeras minutiöst vad gäller fika-, godis- och småköp.

Kändes som att sommaren kom på eftermiddagen igår och fortsatte idag. Riktigt varmt var det och jag önskar att min dag varit helt oplanerad, men istället för en filt i slottskogen hade jag lånat grannarnas tvättider och samlat ihop en hel dags tvättande. Det behövdes i och för sig. Karola med k och jag köpte för en tid sedan två nya tvättkorgar. En svart. En vit. De var mycket rymligare än den vita plastvarianten vi hade tidigare och med två barn skulle det minsann sorteras bättre. Sorteringen har det inte varit något fel på men tvättningen avstannar eftersom vi nu har så mycket plats att bara slänga ner tvätten i.

20120522-010130.jpg

15 tvättar blev det totalt. Körde två stycken i lägenheten också. Allt hade flutit på perfekt om det inte var för att jag lyckats boka in ett möte klockan tolv, samt att det var APT-dag på sonens förskola. APT betyder att förskolan stänger en timme tidigare.

Min mammalediga granne gjorde en insats och tog dottern en timme. Dom spenderade den på en filt i slottskogen.Typiskt.

20120522-010140.jpg

Gais – IFK Göteborg spelade på kvällen. Fullsatt. I vanliga fall hade jag köpt biljett direkt, men inte nu. Nepp, jag var tvungen att pricka in en ekonomisk månad innehållandes ett derby. Såg matchen hemma hos en kompis. Så här i efterhand känns det som en vinstlott. 1-1, ösregn och svajigt spel. Bättre att sitta i en skön soffa och äta pocorn. Strålande sol innan avspark. Ösregn under hela matchen. Uppehåll sekunden efter att domaren blåst av.

Drog mig hemåt. Köpte fullkornsgröt till dottern och fastnade i en enormt lång kö till den enda öppna kassan. Tog 15 minuter att passera godisgången. Kände suget att bara ta en.

Väl hemma gick jag ner till min tvätt för en stunds hjärndött arbete.