Sovmorgon, långpromenad & familjemiddag – Dag 4 av 31

Satt uppe till sent igår natt och klickade lite här och lite där. Laddade ner ett program. Testade det. Ganska meningslöst, men satan vad allt bara flyter. iMac känns lyxigt.

Vaknade klockan sju, mumlade till Karola med K om att jag kunde tänka mig att ordna frukost men inte förrän vid nio. Somnade om. Vaknade klockan tio. Jag har helt enkelt världens bästa sambo.

Solen lyste och vi tog på oss kläder som vi trodde skulle räcka till för att hålla kylan ute. Sonen var på topp och skulle minsann ha med sig sin springcykel. Sin gröna springcykel. ”När jag var liten kunde inte jag cykla”, sa han samtidigt som jag hjälpte honom med den nu alldeles för hårt sittande hjälmen.

Det blev en ganska lång promenad. Långt bort till Botaniska trädgården. Sonen älskar att klättra på trädinosaurierna där och fick snabbt sällskap av Julia 4 år.

Medan jag Emil och Julia klättrade omkring på trädstubbar och krokodiler halade Karola med K upp en thermos och korvbröd. Först var jag lite imponerad över att hon hade kokat kaffe och tagit med sig, men när jag sedan ser att hon kokat vatten och lagt i korvar i thermosen blev jag allt lite nyförälskad. Inte bara det att det är så långt från hur vi gjort tidigare utan att hon tänkt till lite angående den ekonomiska månaden och hakat på lite där. Vuxenpoäng.

Tyvärr hade det nog behövt dubbelt så många korvar för att mätta oss och barnen så jag fick dela min med Emil. Det var det helt klart värt. Vi brukar ta med oss för lite mat så det var ingen direkt överraskning.

På eftermiddagen var vi bjudna hem till mamma. Riktigt skönt att bara sätta sig ner vid middagsbordet. Efteråt somnade jag sittandes i soffan. Pensionärspoäng.

Köpte fil, yoghurt och nanbröd idag. Behöver bröden till en maträtt som jag planerar. Ransoneringen av snus har blivit en tävling i sig. Ynka två snusar har förbrukats idag.. Det är fan bra.

Utlägg under månaden 1362,18 kr – varav onödiga utgifter 0,0 kr

20130329-222317.jpg