Städning, tvättid och tomt kylskåp – Dag 25 av 31

Lägenheten ser ut som fan. Känns som att det kvittar hur mycket man går och plockar. Likt förbannat ligger det plastdjur, legobitar, tuggleksaker, tidningar och kläder överallt. Det är som om någon strategiskt placerat ut saker för att de skall vara tillräckligt nära för att bli ett störande moment, men lagom långt bort för att man skall orka ta tag i det.

Karola med k satte igång och städade i köket medan jag sorterade kläder. Har satt upp tvättid i tvättstugan för en hel dag med lite hjälp av grannarna. Käns som att det behövs. De där enorma korgarna vi köpte en gång i tiden på ikea motverkar sitt syfte. Istället för att vi får undan kläderna från stolar och golv så blir de ett svart hål med måängder av kläder du inte visste att du hade. Nu är i alla fall alla mörka kläder sorterade och eftersom tvättstugan var ledig på eftermiddagen hann jag tvätta alla mörka barnkläder plus två omgångar med strumpor etc.

Sedan det senaste besöket på ICA Maxi har kylskåp och frys nu börjat sina. Vi påbörjade en lista och om vi nu handlar innan månadens slut faller allt på plats. Jag började ju med en rätt välfylld frys och avslutar med en. Helt enligt plan.

På måndag är det derby i Göteborg. Gais mot IFK. En match jag vanligtvis ALDRIG skulle missat. Fotboll får väl ses som en onödig utgift. Om inte så har jag övertrasserat de godtyckliga utgifterna vid det här laget och det får bli att se matchen hemma hos en kompis istället. Nu gillar jag ju förvisso att se matcher på tv, men ett derby är alltid ett derby. Sätter en stjärna i kanten för mitt nitiska beteende.

Karola med k gjorde en pasta med lax till lunch. Lax är något jag undervärderat länge. Det är ganska gott ändå. Till middag blev det hamburgare av de två sista bitarna hamburgerkött och bröd vi hade i frysen. Lite sallad till det och tomat blev kanon. Ganska rökigt i köket dock. Tanken är väl att man skall ha en grill och tillaga dem utomhus, men den möjligheten finns inte just nu så – bite me!

Med lite mjöl, socker, frysta bär m.m. kan man få till en riktigt bra smulpaj. Karola med k gjorde en massiv insats. Sonen och jag tog en promenad till återvinningsstationen för att han skulle komma ut en stund. Tanken var också att vi skulle svänga förbi hemköp för lite vaniljsås/-visp. Väl framme var båda varianterna slut. Alla hyllor var överfyllda. Alla utom vaniljsås-facket.

Eftersom det inte var jag som betalade för inköpet bestämde jag mig för att gå till ICA Nära. Det var det eller ingen vaniljsås helt enkelt. Väl där ser jag att deras vaniljvisp var två kronor billigare än Hemköps. Hur gick det till? Missnöjd med mitt ICA Nära-besök, men helnöjd med de två sparade kronorna gick vi hem. Sonen åt nästan ingen paj men fick i sig minst 2 dl vaniljvisp. Inte mig emot. Mer paj åt pappa.