Syrianska FC – IFK Göteborg 2-1

Så har äntligen allsvenskan dragit igång igen. Rattade in Sportradion redan i lördags för att ännu en gång få höra jingeln ”na-na-na-na-MÅL!”.
Nu blev det inte så många sådana utan mest ett klagande på att spelet såg amatörmässigt ut och att Djurgården blev bestulna på minst en poäng. Har aldrig uppskattat hockey, men fy fasen att stå på Borås arena och sjunga samtidigt som ens favorithockeylag åker ur högsta serien och man åker på stryk trots total(?) dominans på fotbollsplanen. En mörk dag för Djurgårdarna.

Ingen efterfest för förfestarna på Valhalla?

Det är också med det i åtanke som förlusten mot Syrianska känns mildare. Visst, direkt efter avblåsning satt man där som ett tomt skal med en näve frågor framför sig.
– Hur kan vi tappa en ledning med vårt lag?
När Syrianska försöker kvittera skapas det enorma ytor som både Emil och Hysén älskar att springa på.
– Varför fick inte Haglund spela back och Hjalmar ta vänsterpositionen?
Det kändes, sådär, att se backlinjen agera när man också vet att vi inte har en endaste back på bänken.
– Vad sa spelarna/Stahre under pausvilan?
Lagen bytte karaktär med varandra. SFC blev det kaxiga, säkra, bollvinnande laget.
– Vem skulle ta ytan framför Erik?
Inte placerade väl Stahre att högerbacken skulle ta hela vänsterflanken själv?

En förlust är en förlust, men IFK Göteborg ano 2012 skall inte förlora mot Syrianska FC. Tidigare år har länken mellan mittfält och anfall varit för dåligt – nu har det flyttats ner till försvaret istället. Haglund hamnade antingen väldigt långt ner eller alldeles för högt. Tror och hoppas att detta var en välbehövlig väckarklocka för de flesta spelarna och att alla förstår att de måste agera proffsigt 100% i 90+3 minuter annars vinns inga matcher.

Den nionde April tar vi emot Norrköping hemma på Gamla Ullevi. Seger i premiären hade naturligtvis skickat biljettstapeln i höjden, men når vi 15 000 på läktarna så är jag ”nöjd”.

Ganska exakt ett år sedan jag uppdaterade bloggen senast. Då berodde det på usel start på säsongen. Får hoppas att sista inlägget inte kommer i mitten av Maj i år.