Tvätt och sol – Dag 28 av 31

Solen tittade fram tidigt imorse och även fast rullgardinen var långt neddragen kom det in små solstrolar från sidan. Varmt blev det också. Sonen kom upp i sängen för att prata lite, samtidigt som dottern piggnade till i sin spjälsäng. Jag satte mig motvilligt upp, tog ett djupt andetag och bestämde mig för att ge upp alla försök till fortsatt sömn.

Medan sonen tuggade i sig lite frukost i köket gjorde jag i ordning lillasystern, gav henne välling och fortsatte rutinerna som nu blivit vardag. Lämnade av sonen på dagis och gick ner mot Lidl på Linnégatan. Har sedan länge lovat mig själv att en visit för att kolla prisläget i den butiken är ett måste. Nu kanske det inte är den billigaste av Lidl-butikerna, men bättre än ICA Nära måste den vara.

20120522-231721.jpg

Drog runt bland hyllorna och de för mig totalt okända varumärkena en stund. Köpte lite bröd, barnmat och mellanmjölk. Vi har alltid varit duktiga på att göra egen barnmat men med de senaste dagarnas överfyllda schema fick ambition stå åt sidan för lite halvfabrikat.

Gick hem och la i den sista tvätten i maskinen och gav dottern den nyainköpta maten. Hon var inte direkt överförtjust kan jag säga. Djungeldesserten gick bättre. Sött och fruktigt. Hon fick en vetekaka att gnaga på. Torr var den, hur nu det är möjligt. Efter tre-fyra minuter hade hon pillat sönder hela brödet och de små torra bitarna låg varsamt placerade över hela köksgolvet. Städade upp, vikte tvätten, hände upp den nya och gick ut i solen.

Vi hade fått en ny liten solhatt av Karola med ks vänner. En sådan där liten vit med snörning. Hade klätt dottern i grått, rosa och lite vitt. Riktigt matchande. Folk stannade upp, vinkade och log när vi passerade och jag var tvungen att luta mig över för att se själv. Hon satt där med ett jätteleende, sina två små tänder och bara lyste av glädje. Kändes fantastiskt.

Gick ner till jobbet och tog en fika. Pratade lite om framtid och pågående projekt. Väldigt vardagligt och skönt med en dag utan måsten. Min första pappalediga dag. Fler skall det bli.

Har inte hunnit köpa mat till morgondagens lunch-battle med Karola med ks kompis. Ringde henne och innan jag hann säga något föreslog hon att vi skulle skjuta på 80-talstemat en vecka. Fruktansvärt skönt då jag varken hinner eller är beredd att lägga några pengar på lunch i slutet av månaden. Vi bestämde att vi skulle försöka göra den billigaste matlådan istället och att hennes kollegor får avgöra vem de tror spenderat minst. Jag vet precis vad jag skall ta med mig.

Lagade mat, nattade barnen och tog en kvällsfika hos en kompis som bor i närheten. Pulp Fiction på TV. Bra film. Nu – sova!